ebook: Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik - Anna Smaza

Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik - ebook

( )

W obecnych czasach grillowanie to jeden z bardziej popularnych sposobów spędzania wolnego czasu. Grillujemy w gronie rodziny, z grupą przyjaciół. Nie jest to już tylko szybki, ciepły posiłek. Przy grillu zaczynamy organizować większe spotkania, imprezy (np. urodziny czy imieniny). Niewątpliwie ten rodzaj wypoczynku staje się polem do popisu dla osób przygotowujących takie przyjęcie, zwłaszcza pod względem kulinarnym. Zdajemy sobie jednak sprawę z tego, że nie wszyscy zajmują się przyrządzaniem posiłków na co dzień, dlatego takie spotkanie może okazać się małym problemem. W takich wypadkach pomocna może stać się nasza książka. Znajdą tu państwo zarówno dania mięsne, drobiowe, rybne, jak i zawierające owoce czy warzywa. Aby podczas spotkania przy grillu niczego nie zabrakło, umieściliśmy także przepisy na smaczne dodatki oraz sosy. Mamy nadzieję, że będą państwo zadowoleni z naszych propozycji oraz że będą one dla państwa inspiracją. Przykłady przepisów: musztardowe żeberka, piersi z indyka z serem, banany w miodowej polewie, kolorowe szaszłyki z ziemniaków, jabłka nadziewane twarogiem. W serii również: Potrawy tradycyjne, Potrawy z ziemniaków, Surówki i sałatki, Sałatki dla każdego, Ciasta z owocami, Potrawy z ryb, Przyprawy i zioła, Potrawy mączne, Potrawy mięsne, Kuchnia włoska, Potrawy wegetariańskie, Zdrowo, szybko, tanio, Przetwory.

Udostępnij:
Cena: 2,00 zł
Kupując tego ebooka otrzymasz
20 punktów koobe !
Pobierz fragment ebooka:

Wydawnictwo: Literat ; ilość stron wydania papierowego: 36; cena wydania papierowego: 3,99 zł; data wydania: 2011;
Spis treści

Wstęp 1

Musztardowe żeberka 2

Kaszanka z cebulą i jabłkiem 2

Karczek w winie 2

Kotlety wieprzowe z brzoskwiniami 4

Zraziki z serem i szynką 4

Ziołowe sznycle 4

Kiełbasa w piwie 6

Czosnkowe żeberka 6

Roladki z szynką 6

Paluszki z mięsa mielonego 8

Schab z żółtym serem 8

Ostra biała kiełbasa 8

Karp z bazylią 10

Łosoś faszerowany pieczarkami 10

Pstrąg w boczku z migdałami 10

Paluszki z tuńczyka 12

Czosnkowy pstrąg 12

Musztardowe filety z łososia 12

Miodowo-pomidorowe piersi z kurczaka 14

Piersi z indyka w jogurcie 14

Piersi z kurczaka w sosie cytrynowym 14

Pikantne udka 16

Piersi z indyka z serem 16

Pikantne skrzydełka 16

Jabłka nadziewane twarogiem 18

Ananas na ostro 18

Gruszki z miodem 18

Banany w miodowej polewie 20

Awokado z farszem 20

Sałatka owocowa 20

Ziemniaki z serem 22

Faszerowane papryki 22

Nadziewana cukinia 22

Szaszłyki z drobiu i warzyw 24

Kolorowe szaszłyki z ziemniaków 24

Owocowe szaszłyki na słodko 24

Szaszłyki z ryby i cukinii 26

Szaszłyki drobiowe z owocami 26

Szaszłyki mięsne 26

Bagietka z masłem czosnkowym 28

Bułki pieczone na patykach 28

Czosnkowo-ziołowy chleb 28

Dip musztardowy 30

Dip koperkowy 30

Dip pomidorowy 30

Dip curry 30

Skomentuj ebooka "Potrawy z rusztu i grilla. Kuchnia polska. Poradnik"