SMAKuj
Smak to piękne słowo. Na myśl przywodzi wiele skojarzeń, które bezwiednie przychodzą nam do głowy, kiedy tylko usłyszymy to magiczne słowo. Zawiera wielką moc. Na samą myśl o nim potrafimy przypomnieć sobie ulubioną potrawę przyrządzane przez nasze babcie.
Dla mnie takim smakiem nie do pobicia jest zwykła bułka drożdżowa, robiona – bez pomocy sprzętów – przez moją świętej pamięci prababcię. Ze złocisto-brązową, błyszczącą skórką. Jadałam ją zwykle z masłem i popijałam słodkim kakao. To dla mnie poezja SMAKU.
Teraz sama robię taka zwykłą bułkę drożdżową, trochę jej brakuje do ideału babcinego wypieku, ale zapach i tak przywołuje na myśl wspomnienia z dzieciństwa.
Dlatego specjalnie dla Was pozwalam sobie oddać numer magazynu pełen smaku.
Smacznego!