ebook: Kuchnia: krok po kroku. Drób - Elżbieta Strylczuk-Kłucińska

Kuchnia: krok po kroku. Drób - ebook

( )

Książka jest napisana w formie kursu, który pokazuje i opisuje krok po kroku każdą czynność, przy dzieleniu drobiu na części oraz luzowaniu kości, które jest niezbędne do przyżądzenia faszerowanego kurczaka oraz galantyn drobiowych. Zawiera kilka przykładowych przepisów kulinarnych, sporządzanych krok po kroku. Każdy krok jest ilustrowany zdjęciem.

Udostępnij:
Cena: 3,00 zł
Kupując tego ebooka otrzymasz
30 punktów koobe !
Pobierz fragment ebooka:

Wydawnictwo: E-bookowo ; ilość stron wydania papierowego: 47; data wydania: 2013;
Spis treści

NARZĘDZIA

SPRAWIANIE DROBIU

- Oddzielanie ćwiartek od korpusu

- Oddzielanie skrzydeł od korpusu

- Wycinanie piersi (filetowanie)

PORCJOWANIE

- Dzielenie ćwiartek

- Dzielenie skrzydeł

LUZOWANIE KOŚCI

PRZEPISY

- Kaczka faszerowana

- Golonka z indyka

- Skrzydełka w bazylii

- Kurczak w sosie jogurtowym

- Miodowe kęski

- Roladki z szynką, ogórkiem i marchewką

- Rosół

Skomentuj ebooka "Kuchnia: krok po kroku. Drób"