ebook: 50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym - Michel Montignac

50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym - ebook

( )

To już 25 lat, odkąd Michel Montignac jako pierwszy na świecie zaproponował użycie koncepcji indeksu glikemicznego w odchudzaniu. Jego idea znana pod nazwą Metoda Montignac jest nadal nadzwyczaj aktualna, a zalecenia w niej zawarte zostały potwierdzone naukowo w tysiącach publikacji medycznych. Szczególnie zalecana jest przez diabetologów jako zapobieganie i leczenie cukrzycy typu 2 oraz kardiologów u osób o podwyższonym ryzyku arteriosklerozy. Michel Montignac zapoczątkował nową erę żywienia. Dzieło to kontynuuje dzis Jego małżonka, która jest równiez współautorką przepisów prezentowanych w tej książce. Wszystkie proponowane przepisy charakteryzują się niskim indeksem glikemicznym, a dania z nich przygotowane sa pyszne i dają na długo uczucie sytości, przy jednoczesnej normalizacji przemiany materii. W konsekwencji spożywanie tych potraw obniża wage ciała (FazaI) lub ją stabilizuje (Faza II), co poprawia samopoczucie i jest dobrodziejstwem dla zdrowia. Metoda Montignac od ćwierćwiecza przywraca zdrowie i radość życia milionom ludzi na całym świecie!

Udostępnij:
Cena: 26,00 zł
Kupując tego ebooka otrzymasz
260 punktów koobe !
Pobierz fragment ebooka:

Wydawnictwo: ArtVitae ; ilość stron wydania papierowego: 128; cena wydania papierowego: 36,00 zł; data wydania: 2011-11-26;
Skomentuj ebooka "50 dań mięsnych o niskim indeksie glikemicznym"