ebook: Kuchnia indyjska -

Kuchnia indyjska - ebook

( )

Kuchnia indyjska lubuje się w bogactwie swych przypraw. Są one zazwyczaj ostre i tworzą kolorowe mieszanki, nieraz zabarwiając inne składniki. Spośród najpopularniejszych wymienić można choćby imbir, cynamon, kardamon, kolendrę, chili oraz mieszankę zwaną garam masala. Kuchnia indyjska to w dużej mierze bogactwo potraw wegetariańskich. Hindusi z biedniejszych regionów przez wieki musieli sobie radzić bez mięsa, co w pełni im się udawało i nadal udaje. Nie oznacza to jednak zupełnego braku potraw mięsnych w tej kuchni; wprost przeciwnie – są one dość liczną reprezentacją w tej książce, natomiast z przyczyn religijnych nie znajdzie się tutaj dań z wołowiny.

Udostępnij:
Cena: 6,40 zł
Kupując tego ebooka otrzymasz
64 punkty koobe !
Pobierz fragment ebooka:

Wydawnictwo: O-Press ; ilość stron wydania papierowego: 112; data wydania: 2011;
Skomentuj ebooka "Kuchnia indyjska"